top of page

Kako postati privlačen in prepoznan delodajalec

Updated: Jun 1, 2020


ZAPOSLENI SO KLJUČ DO DOSEGANJA IN PRESEGANJA POSLOVNIH CILJEV


Vsak delodajalec si želi, da bi bilo njegovo podjetje na trgu dela prepoznano in opaženo s strani najboljših kadrov. Tako v Sloveniji kot mednarodno poznamo kar nekaj podjetij, ki veljajo v naših očeh kot podjetje, kjer je dobro razvijati svojo karierno pot. Razmišljanje o tem, kaj vaše podjetje loči od teh podjetij prepuščamo vam, saj tokratni fokus posvečamo temu, kaj lahko sami že danes storite za boljši ugled vašega podjetja na trgu dela.


Privabljanje vrhunskih kadrov je pomemben sestavni del vsakega načrta za rast poslovanja. Z zaposlovanjem najboljših kadrov smo vedno korak pred konkurenco, bodisi gre to za vodje, prodajne strokovnjake ali podporne službe – zaposleni so ključ do tega, da naše podjetje doseže ter preseže zastavljene cilje.


Ne glede na to, ali povečujete število zaposlenih zaradi enakomerne poslovne rasti ali pa ker je povpraševanje po vaših storitvah v drastičnem porastu, smo vam pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali predstaviti prednosti zaposlitve v vašem podjetju in pritegniti kar najboljše kadre.


IZPOSTAVITE PREDNOSTI IN JIH NAREDITE PRIVLAČNE


Sliši se zelo enostavno in tudi je – paket ugodnosti bo vaše podjetje na trgu predstavil kot dobrega delodajalca. A kaj tak paket ugodnosti vključuje? Nekateri delodajalci izpostavljajo, da imajo dobre plače, visok regres, božičnice, obdarovanja za otroke. Iz perspektive profesionalnega rekruterja mi je zanimivo, da marsikatera podjetja niti ne omenjajo tega, saj se jim zdi samoumevno. Moje sicer osebno mnenje – vse, kar je za delodajalca opcijsko in se odloči, da bo naredil korak v pozitivno smer (kot so višji regresi, višja plača, božičnica), lahko tudi izpostavi. Imate bonuse ob doseganju in preseganju zastavljenih ciljev? Nagrajujete inovativnost? Ste najboljši na nekem področju? Izpostavite svoje prednosti.


Pri tem pa ne gre le za denarne stimulacije – sam osebno menim, da sploh v podjetjih z visokimi prihodki le-ta nekoliko izgubijo na moči in pomenu. Nagrajevanje je prav tako lahko ne denarne naravedodaten dan dopusta za doseganje ali preseganje zastavljenih ciljev, prilagojen časovni prihod na delovno mesto, omogočanje dela od doma – vse to je izvedljivo in se dobro obnese v praksi, če imate ekipo vrhunskih zaposlenih, ki jim lahko zaupate, hkrati pa na ta način vaše podjetje izstopa na konkurenčnem trgu zaposlovanja.


OBRNITE PERSPEKTIVO


Da boste bolje razumeli zaposlovanje, si postavite izjemno preprosto vprašanje – Ali bi se sami v določeni točki v karieri prijavili na razpisano delovno mesto zaradi paketa ugodnosti, ki ga ponuja vaše podjetje?


Ključ do rasti in uspeha podjetja so ravno pravilno izbrani zaposleni. Zaposleni povečujejo prodajo in poslovno rast. Zato če vaš oglas ni prepričljiv, ne nagovarja želene ciljne skupine, ni informativen ter ne zbuja občutka, da lahko zaposleni na tem delovnem mestu raste ter se razvija, potem je skrajni čas, da nekaj spremenite.


V kolikor vodite večje podjetje, namesto da se osredotočate izključno na nove zaposlene, analizirajte ter pritegnite svoje zaposlene znotraj podjetja za odprta delovna mesta. Če je vaše podjetje uspešno, to pomeni, da vaši trenutni zaposleni povečini dobro opravljajo svoje delo. Osredotočenost na napredovanje znotraj podjetja vodi do srečnejših ter bolj zadovoljnih zaposlenih, manj časa je potrebnega za uvajanje ter spoznavanje podjetja, v zaposlenih pa boste vzbudili tudi višjo stopnjo zaupanja. Vodite evidenco zaposlenih, ki jih zanima napredovanje znotraj podjetja in jih obvestite, ko se odprejo nove zaposlitvene priložnosti.


Želite razvijati zaposlene, zmanjšati odhode ter povečati zadovoljstvo na delovnem mestu?

V Imperiji smo vam vedno na voljo za nasvet in pomoč.

91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page